Kurser för ägare

Jag tar emot bokningar av skräddarsydda kurser för att lära sig klippa sin egen hund. Det bästa upplägget brukar vara fördelata på 3 tillfällen för att hund och ägare ska orka med allting. Skicka ett email för att få en förslag för just din ras. Vi går igenom verktyg, bad, fön och klippning.

KURS: Onlinekurs KlippDin Perro

Du blir inte hundfrisör med denna kurs men du får en grundläggande och nödvändig introduktion till rätt redskap, klipptekniker och risker för att smidigt kunna klippa sin hund utan risker.

För att kunna delta i kursen behöver du en dator med ljud, inloggning till Facebook och en perro såklart! Filmerna för varje avsnitt släppas 1 ggn/vecka och efter det finns tid till frågor och diskussion i gruppen. Filmerna går att se ett flertal ggr (ca 15-30 min långa) men det går inte att spara dom. Varje avsnitt visar sekvenser med klippning av olika hundar då varje hund och päls är unik samt beskrivning av vad jag gör. Kursen innehåller även dokument som går att ladda ner för att använda efter kursens slut.

Materialet finns tillgängligt 4 veckor på Facebook i en sluten grupp. Kostnad 599 sek betalas senast 10 dagar före kursstart. Hör av dig om du har några frågor eller om du önskar något i kursen som inte finns i ovanstående beskrivning. bokning@klippdinhund.se

Mål med kursen

 1. Att lära sig klippteknik och redskap
 2. Att kunna förkorta sin klipptid med 25-50%
 3. Att lära sig risker med klippmaskin och sax
 4. Kunskap om vilka skär som passar den enskilda hunden och när vilket skär ska användas
 5. Kunskap om klippning för hygien och hälsa

Följande avsnitt ingår

 • Förberedelser och verktyg
 • Risker
 • Klipp kropp och svans
 • Klipp ben, tass och hygien
 • Klipp huvud, nos och öron
 • Sammanfattning och avslut

Närbilder på öron, tassar, hygienklippning och skär.

Klipptips för valp